Glutnmentes zserb
hozzvalk: tltelkhez:
- 200g liszt vegyesen (kukorica liszt, glutn mentes mix liszt) - 140g kristlycukor
- 100g vaj - 240g darlt di
- 20 g porcukor (zls szerint lehet tbb) - egy kis kanl rlt fahj
- 1db tojssrgja - 1db reszelt citrom hjja
- 40ml 2,8%.os tej - 1 csomag vanlia cukor
- kis kanl s - 600g srgabarack dzsem
- 1g stpor tetejre egy tbla tcsoki
- 8g friss leszt
elkszts
1, Tepsibe vagy stformba tesznk stpaprt, alaposan kiblelve.
2, Elszr sszegyrjuk a tsztt az sszes hozzvalkkal
3, Ha elkszlt, az asztalon hengert formzunk belle, majd folpackba csomagolva a htbe tesszk 30percre.
4, Miutn llni hagytuk kivesszk, majd 5 egyenl rszre vgjuk, rgtn az egyik rszt ngyzetre nyjtjuk sodrfval, lehetleg olyan vkonyra,
hogy tltszdjon az asztal alatta, majd bele tertjk a stpaprral kiblelt tepsibe.
5, Megkenjk lekvrral s megszrjuk a cukorral, dival, reszelt citromhjjval, v. cukorral, fahjjal sszekevert porral.
6, Kvetkez 4 rteget ugyangy letertjk s megkenjk
7, Miutn felkerlt az sszes rteg a tetejt bebortjuk az utols tszta lappal s megszurkljuk 5-6 szor klmbz helyeken villval.
8, 180 fokon 50 percig stjk s egy napot llni hagyjuk, mert gy lesz finom, omls a tsztja.
|