Gluténmentes zserbó
hozzávalók: töltelékhez:
- 200g liszt vegyesen (kukorica liszt, glutén mentes mix liszt) - 140g kristálycukor
- 100g vaj - 240g darált dió
- 20 g porcukor (ízlés szerint lehet több) - egy kis kanál őrölt fahéj
- 1db tojássárgája - 1db reszelt citrom héjja
- 40ml 2,8%.os tej - 1 csomag vanília cukor
- kis kanál só - 600g sárgabarack dzsem
- 1g sütőpor tetejére egy tábla étcsoki
- 8g friss élesztő
elkészítés
1, Tepsibe vagy sütőformába teszünk sütőpapírt, alaposan kibélelve.
2, Először összegyúrjuk a tésztát az összes hozzávalókkal
3, Ha elkészült, az asztalon hengert formázunk belőle, majd folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük 30percre.
4, Miután állni hagytuk kivesszük, majd 5 egyenlő részre vágjuk, rögtön az egyik részét négyzetre nyújtjuk sodrófával, lehetőleg olyan vékonyra,
hogy átlátszódjon az asztal alatta, majd bele terítjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe.
5, Megkenjük lekvárral és megszórjuk a cukorral, dióval, reszelt citromhéjjával, v. cukorral, fahéjjal összekevert porral.
6, Következő 4 réteget ugyanígy leterítjük és megkenjük
7, Miután felkerült az összes réteg a tetejét beborítjuk az utolsó tészta lappal és megszurkáljuk 5-6 szor külömböző helyeken villával.
8, 180 fokon 50 percig sütjük és egy napot állni hagyjuk, mert úgy lesz finom, omlós a tésztája.
|